Cilindrul compactor TV1200, nominalizat la Bauma 2019

 

CILINDRUL COMPACTOR IN TANDEM TV 1200 NOMINALIZAT LA PREMIUL INOVATIE PENTRU DESIGN LA BAUMA 2019

Grupul Mecalac si-a construit reputația inovativa prin proiectarea si producția de utilaje pentru construcții pentru șantierele urbane. La achiziția fabricii din Coventry din Regatul Unit in 2017, buldoexcavatoare, dumpere, si cilindrii compactori au fost adăugate in portofoliul existent alături de încărcătoare si excavatoare.

MECALAC – INOVATIE FUNCTIONALA

Orice produs Mecalac arata o direcție către îmbunătățirea continua a performantelor, a confortului, a ușurinței in exploatare si a siguranței operatorului precum si a șantierului.
In acest fel, Grupul Mecalac R&D se diferențiază printr-o inovație funcționala.

TV1200, FOCUSAT IN DOUA MARI DIRECTII

Îndată ce o gama de cilindri compactori sosește in portofoliu, Mecalac caută de imediat noi mijloace de a îmbunătății eficienta si siguranța operatorului. „Am început cu poziția operatorului.

Cele mai multe utilaje folosite pentru compactare sunt operate prin intermediul volanului si a unei coloane de direcție. Prezenta acestei coloane de direcție obliga șoferul sa se contorsioneze doar pentru a se așeza in scaun. Odată poziționat, conduce folosind o mana pe volan si o alta pe levierul de control, totul in timp ce supraveghează traiectoria utilajului. Oboseala, probleme musculoskeletale, si riscul de a cădea in la urcarea si coborârea din utilaj sunt problemele inerente ale acestui design clasic. Așadar, departamentului de cercetare – dezvoltare al Mecalac, i s-au atribuit sarcinile de a facilita accesul operatorului si de a îmbunătății poziția acestuia in ceea ce privește eficienta, siguranța si confortul”.

TV1200 – INOVATORUL DIN NOUA GENERATIE DE CILINDRI COMPACTORI

Din gama de șase cilindri compactori, Grupul Mecalac alege modelul TV1200 pentru a-si expune imaginea inovatoare. Acest nou concept este operat exclusiv prin intermediul unui joystick prezent pe consola din partea dreapta a utilajului.
Prin eliminarea coloanei de direcție , Mecalac revoluționează accesul si stilul de condus al acestui tip de mașina. Accesul nu a fost niciodată atât de sigur iar manevrarea utilajului nu a fost niciodată mai confortabila.
Spațiul liber permite operatorului sa se așeze confortabil pe poziție, iar treptele au fost reproiectate pentru un acces facil prin ambele parți, mișcările sunt fluide, fără obstacole de evitat.


Cu spatele așezat confortabil in scaun si mana dreapta pe joystick, operatorul are libertate totala a poziției picioarelor menținând totodată privirea la spațiul de lucru. Cu coloana de direcție îndepărtată, operatorul are o privire de ansamblu asupra 

panoului de control. Oferind un nou sistem de direcție cu Joystick-ul integrat in consola din dreapta, Mecalac oferă, un control mai sigur, simplificat al utilajului in aceeași linie cu noua generație de strategii HMI „Human Machine Interface”.

TV1200, UN DESIGN REINVENTAT

Designul Mecalac trebuia adaptat pentru cilindrul compactor in tandem TV1200. Acesta este designul in sensul pur – o arhitectura ce înglobează eficienta, confortul, siguranța operatorului incluzând personalul din site. Întreaga arhitectura a cilindrului compactor a fost reproiectata pentru o vizibilitate mai buna, pentru operarea mai ușoară si pentru a răspunde cerințelor clientului.

Liniile au fost reproiectate, forma exterioara a cilindrilor este integrata acum in cea a carenajelor, iar adițional fiind adăugată o grila suplimentara in partea frontala. TV1200 este o mașina cu un design clasic Mecalac ce a fost adaptata strategiei vehiculelor rutiere.

Operatorul este acum situat in centrul noului design, mulțumita standardelor inovative in ergonomie, si arhitectura mașinilor din construcții. Este sigur si simplu de operat, încă odată confirmând ingeniozitatea si spiritul inovativ al grupului Mecalac.

Cilindrul compactor TV1200 a atras atenția juriului fiind nominalizat la premiul pentru inovație la târgul BAUMA din Aprilie 2019. Grupul Mecalac fiind nominalizat la premiul din categoria design.

Date tehnice

Greutate operaționala 2.925 kg
Lățime 1.270 mm
Lungime 2.375 mm
Diametru de întoarcere 7.590 mm
Viteza de deplasare 10 km/h
Putere motor 18.5/25 kW/hp
Lățime tamburi 1200 mm
Forța centrifugala 24/38 kN
Frecventa 49/63 Hz
Încărcare statica lineara 12.18 kg/cm
Amplitudine 0.6 mm